height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=673140641199303&ev=PageView&noscript=1" /

Wat is marketing

Vaktermen verstaanbaar uitgelegd
Home 5 Wat is marketing

80/20 regel

De 80/20 regel kan op gebied van marketing tweeledig bekeken worden.

Eerder verkoopgericht betekent het dat 80% van je omzet behaald wordt door 20% van de klanten. De top 20 klanten van je bedrijf genereren dus de meeste omzet (80%) en zijn dus van grot belang.

Daarnaast is het ook een regel die wordt aangeraden voor je communicatie, bijvoorbeeld je social media posts. Post daar bijvoorbeeld 80% story en 20% pure verkoop voor een goede belans.

AB-test

De AB-test, ook wel splittest genoemd, kan op verschillende acties toegepast worden. Zo maak je 2 versies van een advertentie, een afbeelding, een post, een landingspagina of … om te testen welke het best werkt. Daarbij wijzig je telkens slechts één element. Zo is duidelijk wat precies het resultaat beïnvloed.

Acquisitie

Het werven of bekomen van nieuwe klanten of opdrachten. Dit kan bij zowel bestaande klanten (ze nemen bijvoorbeeld een extra dienst of product af) als bij volledig nieuwe.

Advertorial

Een advertentie die wordt voorgesteld als een redactioneel artikel. Het kan online, maar ook in print media. Bij de lancering van een bedrijf of product is dit een vaak toegepaste methode.

Affiliate Marketing

Bij affiliate marketing belonen adverteerders hun partners voor de gegenereerde verkopen of leads die de affiliate heeft aangebracht. Vergelijkingssites zijn hier een goed voorbeeld van.

AIDA

Deze afkorting staat voor Attention (aandacht), Interest (interesse), Desire (verlangen) en Action (actie). Dit zijn de elementen van een klassieke sales of marketing funnel.

Ambassadeur

Een ambassadeur is een bestaande klant die tevreden is over jullie samenwerking en daarom jouw bedrijf aanraadt aan anderen.

A-merk

Een merk met een hoge naamsbekendheid en hoge kwaliteit noemt men een A-merk. Ze besteden erg veel geld aan reclame. Een B-merk of C-merk bestaat ook.

B2B

Business to business, kortweg B2B is de handel tussen twee bedrijven. Een verschil met B2C of B2G bedrijven.

B2C

Business to Consumer, kortweg B2C is de handel tussen een bedrijf en een particulier. Een verschil met B2B of B2G bedrijven.

B2G

Business to Government, kortweg B2G is de handel tussen een bedrijf en de overheid. Een verschil met B2B of B2C bedrijven.

Back-end

Deze term staat voor het deel van een programma of applicatie die niet zichtbaar is voor de gebruiker. Bijvoorbeeld bij een website heb je wat de gebruiker ziet, het grafische deel, ook wel front-end genoemd en het achterliggende waar alle instellingen gebeuren, back-end.

Backlink

Als externe websites naar jouw website linken, heet dit een backlink. Hiermee kennen ze autoriteit toe aan jouw website, wat bijdraagt aan een positieve SEO score. Google ziet dit als aanbevelingen. De autoriteit van de doorverwijzende website speelt hier natuurlijk een rol in de waarde van de aanbeveling.

error: Deze inhoud is beschermd

Pin It on Pinterest