height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=673140641199303&ev=PageView&noscript=1" /

Meten is weten: stap voor stap Meta Pixel instellen

Ik hoor je denken: “Meta Pixel, wat is dat nu weer?” Wel, het is goed dat je wil adverteren op Facebook. Maar als je achteraf niet weet wat je advertentie heeft opgebracht of teweeg heeft gebracht op jouw website, kan je deze uiteraard ook niet optimaliseren voor de volgende keer.

De Meta Pixel zorgt ervoor dat Facebook of Meta ziet wat er op je website gebeurt dankzij de advertentie: page views, klikken op knoppen, op e-mailadres, op je telefoonnummer…

What’s in it for you?

Sinds Facebook is overgenomen door Meta is het adverteren en alles errond er niet gemakkelijker op geworden! Met onderstaand stappenplan kan je stap voor stap je Meta Pixel aanmaken en instellen. Let wel: als je zelf niet aan de code van je website kan of je hebt er niet echt kennis van, heb je voor één stap wel hulp van je  webdesigner nodig.

Blijf op de hoogte van nieuwe e-books, blogs, tips, events, leuke weetjes, … over online marketing en schrijf je in voor de Connection Communication newsletter.

Volg ons

Blijf op de hoogte

Meta Pixel aanmaken

  1. Via gebeurtenissenbeheer maak je en configureer je je meta pixel. Dat betekent dat je de pixel gaat zeggen wat hij moet capteren, wat jij als een doel ziet.
  2. Klik “Gegevens verbinden”
Connection Communication: Meta Pixel

3. Kies de optie “Web” en klik op “Verbinden”
4. Geef je pixel een naam en klik op “Pixel aanmaken”
5. Voer je url in en klik op “Controleren”

Meta Pixel code toevoegen aan je website

6. De code van de Meta pixel moet nu worden toegevoegd op jouw website. Facebook detecteert zelf al met welke partners je werkt op je website. Daarom worden deze ook al meteen voorgesteld als tool om de pixelcode te installeren. Je kan de partner aanklikken of uitvinken. Je kan de code zelf installeren of dit over laten aan je webdesigner. Heb je een WordPress website, dan kan ik dit ook voor jou uitvoeren.
7. Als je de partner uitvinkt dan kan je kiezen. Ik neem altijd “Alleen Meta pixel”. “Aanbevolen” is niet altijd effectief de beste optie, eerder de beste optie voor Facebook zelf.

Meta Pixel configureren

8. Klik op “Volgende” en je komt weer op je beginscherm terecht. Refresh even en dan kom je hier op terecht. Klik op je zonet aangemaakte pixel.

Connection Communication: Meta Pixel

9. Selecteer links de juiste pixel en klik op de blauwe knop “Pixel configuratie verderzetten”
10. Kies opnieuw “Meta Pixel” en klik “Verbind”
11. Kies een optie naar gelang jouw kennis en mogelijkheden. Ik kan hier niet dieper ingaan op deze stap, aangezien deze afhankelijk is van jouw CMS (WordPress, Drupal, Wix, …) Volg de verdere instructies.
12. Schakel de “automatische geavanceerde koppeling” aan
13. Klik je op de blauwe knop “Open Gebeurtenissen Configuratie Tool”
14. Ga dan verder met het verifiëren van je domein
15. Tenslotte ga je je Webgebeurtenissen configureren. Volg telkens de opeenvolgende instructies
16. Verbind je pixel met jou, zodat je er alles mee kan doen én met je advertentieaccount, zodat je deze in je campagne later kan selecteren.

Connection Communication: Meta Pixel

Blog delen:

error: Deze inhoud is beschermd

Pin It on Pinterest