height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=673140641199303&ev=PageView&noscript=1" /

De marketing funnel brengt leads op de plank!

Uiteraard is het doel van jouw Facebook advertentie leads binnenhalen: offerte aanvragen, subscribers… Ze vallen echter jammer genoeg niet zomaar uit de lucht! Dankzij een goede marketing funnel haal je ze namelijk wel stap voor stap binnen.

What’s in it for you?

Krijg inzicht in de werking van de marketing funnel binnen Facebook advertenties en hoe je op basis hiervan een goede budgetkeuze maakt.

Blijf op de hoogte van nieuwe e-books, blogs, tips, events, leuke weetjes, … over online marketing en schrijf je in voor de Connection Communication newsletter.

Volg ons

Blijf op de hoogte

De regel van 7

Jouw potentiële lead moet tenminste zeven keer  in contact komen (content zien) om over te gaan tot actie.

Facebook schotelt je eigenlijk meteen bij het maken van een advertentie al de marketing funnel voor. Elke stap binnen de funnel is een doelstelling die je kan kiezen.

Daarbij willen we eerst de aandacht trekken met een herkenbare situatie. Vervolgens gaan we de interesse wekken met hoe hun situatie zou kunnen zijn. Daarna helpen we de doelgroep een beslissing te nemen, door ze over de streep te trekken met onze USP’s (Unique Selling Propositions – waarom moet men voor jou kiezen?) en bijvoorbeeld een geslaagde case, reviews, jouw expertise… Tenslotte doen we een call-to-action zodat men effectief over gaat tot de gewenste conversie.

Het is belangrijk deze stappen te doorlopen voor een goed resultaat. Ik verdeel mijn budget dan ook op basis hiervan:

1) Awareness – Attention (aandacht trekken): 20%
2) Interest – Traffic (interesse wekken): 20%
3) Decision – Engagement (over de streep trekken): 20%
4) Action (call-to-action naar conversie): 40%

Ik hoor je denken “ja maar 4 is toch geen 7”? Daar heb je gelijk in, maar je hebt het zeker zelf al gemerkt dat dezelfde advertentie wel meer dan 1 keer getoond wordt. 1 enkele en dezelfde advertentie wordt echter geen 7 keer vertoond binnen een korte termijn. Dus moet de optelsom gemaakt worden met de marketing funnel.

Connection Communication - De marketing funnel van je Facebook Advertentie

Heb ik dan niet meer budget nodig?

Je budget bepaal je op basis van de waarde die je toekent aan een conversie. Als jouw product bijvoorbeeld + € 1000 is, kan een totaalbudget van een € 500 haalbaar zijn. Is een conversie jou bijvoorbeeld € 200 waard, dan is een totaalbudget van € 100 eerder aangewezen. Op termijn, wanneer je echt duidelijk weet wat een conversie waard is (je telt bijvoorbeeld de omzet die je uit een campagne gehaald hebt en deelt door het aantal conversie), kan je je budget aanpassen voor een volgende campagne.

Even verduidelijken met een voorbeeld:

Ik heb een campagne gevoerd gedurende een maand met de verschillende stappen van de marketing funnel voor een bedrag van € 100 (€ 20 – € 20 – € 20 – € 40 – verdeeld zoals hierboven eerder beschreven). Ik heb hier uit 15 leads gehaald, waarvan er 5 effectief overgegaan zijn tot boeking van mijn diensten. Samen voor een bedrag van € 3750. Een conversie is mij dus € 750 waard (€ 3750/5). Bij een volgende campagne kan ik mijn budget dus ruimschoots verhogen naar € 750, aangezien ik dit na het binnenhalen van gemiddeld 1 lead al terugverdiend heb. Door het hogere budget wordt mijn campagne meer vertoond en haal ik in een maand geen 15 leads maar bijvoorbeeld 35 leads, waar er 12 effectieve verkopen uit volgen. Er zaten hier ook wel wat grotere pakketten in, waardoor ik hier bijvoorbeeld op een gemiddelde waarde kom van € 1000 en zo opnieuw mijn budget kan verhogen …

In de praktijk

Hoe je dit concreet doet, ontdek je stap voor stap uitgelegd in het gratis e-book Socials Advertising Facebook Campagne.

Blog delen:

error: Deze inhoud is beschermd

Pin It on Pinterest